mi nie
Jaki przebieg wytrzymują wtryskiwacze lpg
Zwiń
X
-
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
-
-
A ja mam takie pytanko. Czy ktoś z Was miał wymieniane wtryskiwacze LPG po gwarancji i taki przypadek że Landi uznało że chce w tej wymianie znacząco wspomóc klienta w kosztach naprawy?
[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 18:01 ]
Koledzy jaki mieliście objaw przy padających wtryskach MED?
Ja dziś miałem taki przypadek że podjechałem do skrzyżowania zatrzymałem się na światłach i silnik tak jakby zaczął pracować na 3garach. Nie wywaliło CHECKa - nic, tylko te jakby przyduszenie silnika, inne niż te standardowe szarpania na wolnych obrotach silnika BSE.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Prośba do tych co mieli wymienione czarne na niebieskie MEDY jak im się sprawują te niebieskie po wymianie czy też poszły do kosza czy jednak po zmianie są bardziej bezawaryjne ??
Więc kto wymieniał czarne MEDY na niebieskie czy to sam czy na gwarancji. Dajcie znać jak z ich trwałością.Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RosomakA ja mam takie pytanko. Czy ktoś z Was miał wymieniane wtryskiwacze LPG po gwarancji i taki przypadek że Landi uznało że chce w tej wymianie znacząco wspomóc klienta w kosztach naprawy?
[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 18:01 ]
Koledzy jaki mieliście objaw przy padających wtryskach MED?
Ja dziś miałem taki przypadek że podjechałem do skrzyżowania zatrzymałem się na światłach i silnik tak jakby zaczął pracować na 3garach. Nie wywaliło CHECKa - nic, tylko te jakby przyduszenie silnika, inne niż te standardowe szarpania na wolnych obrotach silnika BSE.
ASO wystąpiło do Landi z zapytaniem a było to jakieś 3 m-ce po gwarancji i uzyskało portycypacje w kosztach, tzn. ja p płaciłem za 2 szt. i Landi za 2. Stare zabrali i dali 2 lata gwarancji.
Objaw złej pracy to palaca się lampka Check na gazie, która gasla jak zrobiłem kilka stowek km na benzynie. W kompie w ASO wypadajace zaplony na 2 cylindrach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez howardWięc kto wymieniał czarne MEDY na niebieskie czy to sam czy na gwarancji. Dajcie znać jak z ich trwałością.
głównie trasy - obroty ok. 5krpm lub więcej.
na razie daje rade. nie wywala check-a, spalanie na poziomie 10l/100
Komentarz
-
-
Re: MEDy
Zamieszczone przez PrzemekS2Z tego co mówili mi u Rzepki to niebieskie MEDy serwisują w autach które mają już przejechane grubo ponad 100 tys km i nic się z nimi nie dzieje. Wychodzi na to że w końcu są to wtryski za które warto płacić 800 zł. ( Chociaż mam namiary na firmy które sprzedają je w cenie 650 zł )
czy na wymianę trzeba zakuupić tylko 4 wtryski? Listwa zostaje ta co była?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPo autokalibracji... czyli tak jak ASO robi i wypuszcza auta w trase :lol: Rewelacyjne podejscie do strojenia LPG
Komentarz
-
-
Na SKP to zobaczy na jedynie na jałowych, ew. na przytrzymaniu na obrotach ale bez obciążenia.
Warto zerknąć przez VCDS na korekty długo i krótkoterminowe kompa - to IMO lepiej pokaże, jak jest ustawiona instalka.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Jak dobrze pamiętam, to sekcja silnik, bloki pomiarowe, nr chyba 30/31/32/33 - któryś z tych.
Generalnie po wielkości korekt można określić ustawienie instalki - im mniejsze korekty kompa benzynowego tym lepiej.
Był tu na forum albo na lpg forum wątek odnośnie tego - jak znajdę, to podlinkuję.
---
trochę jest tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...012175#1012175
Ale był jeszcze inny wątek - nie mogę się do niego dokopać.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Odgrzeję trochę temat. Na liczniku 88 tys., trzęsie silnikiem, podbija obroty, diagnoza gazownika wszystkie MEDY do wymiany koszt 1000 zeta. Inny gazownik mi powiedział, że czarne MEDY nie do kupienia i trzeba wymienić wszystkie. Mam pytanie, czy ktoś próbował zdiagnozować, który wtrysk pada i tylko te sztuki wymienić. Na allegro można jeszcze kupić czarne MEDY za cenę około 190 zł/szt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pitermoniaMam pytanie, czy ktoś próbował zdiagnozować, który wtrysk pada i tylko te sztuki wymienić
Zamieszczone przez pitermoniaNa allegro można jeszcze kupić czarne MEDY za cenę około 190 zł/szt.
IMHO: lepiej wymienić komplet i mieć spokojną głowę.
Powodzenia
" Co Pan zrobisz?...Nic Pan nie zrobisz !"
Pzdr. - 1.6 MPI
Komentarz
-
Komentarz