Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
A ja mam takie pytanko. Czy ktoś z Was miał wymieniane wtryskiwacze LPG po gwarancji i taki przypadek że Landi uznało że chce w tej wymianie znacząco wspomóc klienta w kosztach naprawy?
[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 18:01 ]
Koledzy jaki mieliście objaw przy padających wtryskach MED?
Ja dziś miałem taki przypadek że podjechałem do skrzyżowania zatrzymałem się na światłach i silnik tak jakby zaczął pracować na 3garach. Nie wywaliło CHECKa - nic, tylko te jakby przyduszenie silnika, inne niż te standardowe szarpania na wolnych obrotach silnika BSE.
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Prośba do tych co mieli wymienione czarne na niebieskie MEDY jak im się sprawują te niebieskie po wymianie czy też poszły do kosza czy jednak po zmianie są bardziej bezawaryjne ??
Więc kto wymieniał czarne MEDY na niebieskie czy to sam czy na gwarancji. Dajcie znać jak z ich trwałością.
Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
A ja mam takie pytanko. Czy ktoś z Was miał wymieniane wtryskiwacze LPG po gwarancji i taki przypadek że Landi uznało że chce w tej wymianie znacząco wspomóc klienta w kosztach naprawy?
[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 18:01 ]
Koledzy jaki mieliście objaw przy padających wtryskach MED?
Ja dziś miałem taki przypadek że podjechałem do skrzyżowania zatrzymałem się na światłach i silnik tak jakby zaczął pracować na 3garach. Nie wywaliło CHECKa - nic, tylko te jakby przyduszenie silnika, inne niż te standardowe szarpania na wolnych obrotach silnika BSE.
Je wymienialem po gwarancji na niebieskie w ASO.
ASO wystąpiło do Landi z zapytaniem a było to jakieś 3 m-ce po gwarancji i uzyskało portycypacje w kosztach, tzn. ja p płaciłem za 2 szt. i Landi za 2. Stare zabrali i dali 2 lata gwarancji.
Objaw złej pracy to palaca się lampka Check na gazie, która gasla jak zrobiłem kilka stowek km na benzynie. W kompie w ASO wypadajace zaplony na 2 cylindrach.
Więc kto wymieniał czarne MEDY na niebieskie czy to sam czy na gwarancji. Dajcie znać jak z ich trwałością.
nasza służbówka ma już pare kkm na niebieskich zrobione.
głównie trasy - obroty ok. 5krpm lub więcej.
na razie daje rade. nie wywala check-a, spalanie na poziomie 10l/100
Mi wymienili na gwarancji na niebieskie przy przebiegu 57tys. Były problemy z odpalaniem po dłuższym przestoju - auto odpalało za 3-cim razem.
Na razie mam na nich przejechane 33 tys i nic się nie dzieje. Zobaczymy czy przeżyją dłużej niż czarne.
Z tego co mówili mi u Rzepki to niebieskie MEDy serwisują w autach które mają już przejechane grubo ponad 100 tys km i nic się z nimi nie dzieje. Wychodzi na to że w końcu są to wtryski za które warto płacić 800 zł. ( Chociaż mam namiary na firmy które sprzedają je w cenie 650 zł )
Mi wtryskiwacze (3 z 4) padły po 40.000 km. W serwisie za "niebieskie" krzyknęli 265 zł/szt. + wymiana. Kupiłem w Internecie po 180 zł / szt. + koszt wymiany w ASO (50 zł - przynajmniej raz choć troszkę taniej)
" Co Pan zrobisz?...Nic Pan nie zrobisz !"
Pzdr. - 1.6 MPI
Z tego co mówili mi u Rzepki to niebieskie MEDy serwisują w autach które mają już przejechane grubo ponad 100 tys km i nic się z nimi nie dzieje. Wychodzi na to że w końcu są to wtryski za które warto płacić 800 zł. ( Chociaż mam namiary na firmy które sprzedają je w cenie 650 zł )
mógłbym prosić o namiary?
czy na wymianę trzeba zakuupić tylko 4 wtryski? Listwa zostaje ta co była?
Moje czarne medy wytrzymały 92 tkm i już do niczego się nie nadawały. Zaczęła sypać się mapa. Po wymianie na niebieskie nie zaświeca się CE i uspokoiły się wolne obroty.
Po autokalibracji... czyli tak jak ASO robi i wypuszcza auta w trase :lol: Rewelacyjne podejscie do strojenia LPG
Nie znam dobrego gazownika, a jedyny w pobliżu z autoryzacją LR..... szkoda gadać. Ja wiem, ze można jeszcze mapę poprawić, ale nawet nie mam kogo ogarniętego do auta wziąć. Hmmm, zmobilizowałeś mnie do działania.
Wiesz, jak instalacja chodzi dobrze, nie czuć żadnej różnicy pomiędzy benzyną, to specjalnie nie ma zachęty dalej grzebać. Już jeden taki z autoryzacją poprawiał mi mapę i wciskał ten jakiś dotrysk lubryfikantu. Skończyło się na wgraniu poprzedniej mapy, którą na szczęście miałem zgraną.
skoro masz problem z gazownikiem, podjedź na stację diagnostyczną niech sprawdzą skład spalin, to tez dużo pomaga. przynajmniej będziesz zorientowany co się dzieje w komorze spalania.
Jak dobrze pamiętam, to sekcja silnik, bloki pomiarowe, nr chyba 30/31/32/33 - któryś z tych.
Generalnie po wielkości korekt można określić ustawienie instalki - im mniejsze korekty kompa benzynowego tym lepiej.
Był tu na forum albo na lpg forum wątek odnośnie tego - jak znajdę, to podlinkuję.
Odgrzeję trochę temat. Na liczniku 88 tys., trzęsie silnikiem, podbija obroty, diagnoza gazownika wszystkie MEDY do wymiany koszt 1000 zeta. Inny gazownik mi powiedział, że czarne MEDY nie do kupienia i trzeba wymienić wszystkie. Mam pytanie, czy ktoś próbował zdiagnozować, który wtrysk pada i tylko te sztuki wymienić. Na allegro można jeszcze kupić czarne MEDY za cenę około 190 zł/szt.
Komentarz